dilluns, 20 de juny del 2011

Role playing

El role playing és una tècnica, en la qual es simula una situació que es pot presentar a la vida real. Al practicar aquesta tècnica has d'adoptar el paper d'un personatge en concret i crear una situació com si es tractés a la vida real.

Aquestes tènciques i activitats es poden realitzar per diverses situacions, una de les més utilitzades és en entrevistes de feina, on les empreses demanen als seus entrevistats que fagin un role-playing i així veure com ells reaccionarien i actuarien en el lloc de treball.

Tot i així, el role-playing s'utilitza també, en activitats per a alumnes i professors. És molt útil en moments on els alumnes no es conèixen a principi de curs i amb activitats d'aquest tipus els discents poden apropar-se entre ells i trencar el gel des d'un primer moment. Tant mateix, amb els professors, també seria de gran utilitat. 

Un role playing que es pot utilitzar per estudiants, alhora de començar una nova assignatura seria, per exemple:

Distribuir unes targetes amb: nom, comarca, dinar preferit, estació de l'any, esport preferit, lloc on t'agradaria viatjar.

Els alumnes han de respondre als apartats i a partir d'aquí quan hagin acabat de contestar, han de buscar a persones que tinguin similutuds amb ells, que comparteixin algun apartat o varis i apuntar el seu nom.

Una vegada finalitzada l'activitats, els alumnes ho hauran de posar en comú i comentar a qui han trobat, si han estat agust, com s'han sentit.

El role playing són activitats ideals que tenen resultats molt bons, ja que els participants es senten agust i és allà on trenquen la vergonya i el gel entre ells. 

En les direcció següents es poden veure altres exemples de role playing:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada