dilluns, 20 de juny del 2011

Noves tecgnologies, nous reptes

Les noves tecnologies són part de la nostre societat i evolucionen constantment, sorgeixen noves aplicacions, nous ordinadors, noves marques, nous telèfons mòbils i per tant, nous recursos en la societat en la que tothom ho té tot a l'abast.

Durant aquest curs, s'han anat plantejant nous reptes per utilitzar i facilitar eines per a la elaboració de treballs i activitats en grup. Els estudiants actualment, difícilment procedeixen del mateix lloc i tenen els mateixos horaris i això el que comporta, és un obstacle per a la realització de les tasques tal i com es desitgen fer-les.

No obstant, tenim moltes eines i recursos tecnològics que en faciliten al realitzar les activitats de bon gust. Personalment, el programa més utilitzat ha estat el docs, aquest procedeix del correu electrònic Gmail, és un programa on pots crear un document, una presentació, un spreadsheep, un drawing, un form i una collection. A més, es poden incloure varies persones dins del mateix document, per exemple, i treballar entre tots l'activitat ja que, cadascú escriu el que vol i queda enregistrat. Per una altre part, quan la tasca està finalitzada es pot baixar en format de Word o Power Point, depenen del que hagis creat. A més, queda enregistrada la entrada de cada persona dins de l'historial, per tant pots saber què ha escrit cadascú i quan (cada persona té un color diferent). Tot i que, encara falataria descobrir què més ens pot aportar aquest gran programa.

A més, de que és una eina molt satisfactòria pel treball en grup, també es pot utilitzar per realitzar treballs individuals, ja que es queden enregistrats dins de la xarxa i si hi ha cap problema amb el ordinador, el treball queda enregistrat. És una eina que en grup hem utilitzat per realitzar tots els treballs grupals.

Per una altre part, una eina més que hem utilitzat per a la realització d'un treball en concret ha estat la wiki. És un programa on pots penjar els teus treballs i tasques, també en grup, i corregir i incloure informació per a la realització d'un treball, a més de incloure imatges i enllaços. És un altre format i una altre manera de treball. Per últim, trobem el blogger, que és un programa per realitzar tasques i incloure informació.

Amb totes aquestes eines i més que n'hi han ens donen una oportunitat més per poder realitzar treballs, activitats, documents i més. Només hem de saber buscar, investigar i manejar per poder trobar altres recursos que ens poden servir per avui i per un futur. 

Per acabar, es presenten dos enllaços:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada