dimarts, 21 de juny del 2011

L'aula perfecta

Les aules són els espais físics on els alumnes passen el major temps quan estan a l'escola. Per aquesta raó, aquestes han d'estar habilitades pels alumnes per que es sentin el més còmoda possible i que afavoreixi el ser aprenentatge. 

Baix el meu criteri, la meva aula perfecta haurà de tenir uns requisits. Els alumnes es situarien en grup, ja que afavoreix el seu aprenentatge per que es creen escenaris cooperatius on tots junts aprenenen intercanviant coneixements i conceptes nous. Per tant, les taules haurien de ser visibles i preferiblement amb formes geomètriques i d'un color diferent cadascuna, i d'aquesta manera els alumnes aprendrien mitjançant les formes de les taules. A més la taula de la mestre estaria al costat dels alumnes, per a que els alumnes es sentin que la mestre és propera. 
En un espai de l'aula hi haurien els penjadors dels alumnes, juntament amb les seves coses personals (abric, motxilla, recanvi, bata). A més hi hauria un racó pels racons (un per contes en català, castellà, anglès), després tindrien els treballs realitzats exposats dins de l'aula per a que ells poguessin consultar qualsevol dubte en qualsevol moment. També hi hauria un ordinador per poder consultar informació en algun precís moment i una pissarra digital, per projectar algun tipus d'activitat, informació, vídeo o imatges i una pissarra ordinària per realitzar altres activitats.

A continuació us presento un croquis de l'aula:



1. Porta d'entrada i sortida.
2. Penjadors, més paret on s'exposen els murals i els treballs realitzats.
3. Lloc de racons.
4. Taula d'alumnes rectangular vermella.
5. Taula d'alumnes triangle verda.
6. Taula d'alumnes hexagonal groga.
7. Taula d'alumnes rombe blava.
8. Taula d'alumnes rodona lila.
9. Taula del ordinador.
10. Pissarra ordinària.
11. Pissarra electrònica.
12. Taula de la mestre.
13. Espai sobrant per poder fer alguna activitat, llegir contes estirats al terra, relaxació etc.

Les aules han d'estar organitzades de manera conscient pels alumnes, ja que s'han de sentir a gust dins d'ella, han de ser amplies, amb espai, amb les taules ben organitzades, amb recursos que puguin utilitzar en qualsevol moment, on tinguin tot el material a l'abast. També hi han altres factors com el so, que han d'estar presents, a continuació presento un estudi realitzat sobre el tema anomenat:
Enllaç d'un vídeo amb nous dissenys per a l'escola:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada